Daugelis mano, jog rauginti galima tik kopūstus ar agurkus, bet mažai kas žino, kad tam puikiai tinka ir cukinijos. Raugintos daržovės – būtina mūsų raciono dalis šaltuoju sezonu. Jos kupinos vitamino C ir gerųjų bakterijų, kurios gerina žarnyno veiklą ir gali padėti valyti mūsų kraujagysles nuo blogojo cholesterolio.
Raugintos cukinijos su krapais ir česnakais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g cukinijos
- 20 g krapų
- 3 a.š. druskos
- 3 skiltelių česnako
Paruošimas
- Cukinijas nulupame (jei odelė plona, galima ir nelupti), supjaustome stambiais gabalėliais.
- Cukinijas sudedame į maišelį, užberiame druska, įspaudžiame česnaką, sudedame smulkintus krapus, viską gerai supurtome, užsukame maišelį ir paliekame kambario temperatūroje kelioms valandoms.
- Vėliau dedame į šaldytuvą dienai ar kelioms ir per tą laiką vis papurtome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 27kcal (1%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 2gRiebalai: 0.5gSočiosios riebalų rūgštys: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.1gNatris: 1758mgKalis: 373mg (19%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 636µg (80%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 36mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 54mg (8%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.5mg (5%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaiva Karvelienė