Manėte, kad rauginti galima tik virtus burokėlius? Tikrai ne. :)
Rauginti galima ne tik kopūstus ar agurkus, bet ir kitas šviežias daržoves! Raugintos cukinijos, rauginti švieži burokėliai ar žiediniai kopūstai-pabandykite neitikėtina, kad gali būti taip skanu:)
Paįvairinkite Jūsų šviežių daržovių salotų pasirinkimą. Rauginamose daržovėse padaugėja vitamino C. Jo gausu ir jis lengvai pasisavinamas. Kalis, kalcis, fosforas – mikroelementai, kurie labai gerai pasisavinami dėl raugintose daržovėse susidariusios pieno rūgšties. Ši rūgštis naikina puvimo bakterijas žarnyne ir taip padeda išvengti vidurių užkietėjimo. Termiškai neapdorotose daržovėse- daug ląstelienos, kuri taipogi aktyvina žarnų peristaltiką.
Rauginti burokėliai – sudėtinės dalys:
– Švieži burokėliai ar cukinijos, žiediniai kopūstai,
– Vanduo
– Druska
Rauginimo proceso žingsniai:
1. Nuplauname ir supjaustome ar sutarkuojame daržoves.
2. Sudedame į indą ir užpilame vandeniu, kad apsemtų daržoves.
3. Įdedame druskos.
4. Laikome šiltai, užklojus merliuku.
5. Kelis kartus per dieną (ryte ir vakare) pamaišome, kad rūgimo procesas suaktyvėtų. Kai pradeda rūgti atsiranda burbuliukai paviršiuje, be to, atsiranda ir specifinis kvapas.
Galima pasigaminti puikias raugintų daržovių salotas. sumaišius raugintus kopūstus ir raugintus šviežius burokėlius.
Labai skanu ! O kad butu dar skaniau as idejai 2 cesnako skilteles ir ziupsni kmynu .
Skanumelis !!!
kai jau irugs,tada laikyti saltai?kaip ilgai issilaiko sios raugintos darzoves?
taip šaltai, paprastai daro taip, kad raugia nedidelius kiekius, nes jau sename rauge daržovės įrūgsta per 3 dienas. Didelių kiekių nebandėme laikyti:) bet principas tas pats, kaip ir raugintiems kopūstams.
Sakykit prasau, kaip ilgai (vidutiniskai) juos reikia laikyti siltai? Kitaip tariant rauginti. Kopustu, agurku pati nerauginu, tai nelabai zinau :) Taip pat ir su druska, nelabai isivaizduoju kiek 1 kg burokeliu reiktu deti druskos?
Priklauso nuo kiekio, kokiais gabalais supjaustote ir raugas šviežias ar senas. Jei raugas senas ir nestambiai supjaustyta ~5-6 dienas. Jei raugas naujas ~10 dienų. Pabandykite ir po kelių dienų paragaukite:)
Perskaičiau raugintų burokėlių su cukinijomis receptą. Labai apsidžiaugiau…noriu išbandyti. Kilo klausimas- kiek reikia dėti druskos?
Tiek, kiek dedate raugindama agurkus arba kopūstus. Viskas nuo kiekio priklauso.
niekuomet raugintu/marinuotu darzoviu nepriskirdavau sviezhioms.
Panasu, kad reikia "atsiprasyti" ju ir drasiai valgyti, kad gauciau lastelienos ir vitaminu,