Raudonieji ryžiai – ypač populiarūs Azijos virtuvėje – tai neapdoroti ryžiai, kuriuose išsaugota visa ląsteliena ir gemalas. Raudoną spalvą šiems ryžiams suteikia stiprus antioksidantas antocianinas, galintis padėti sumažinti uždegiminius procesus ir aterosklerozės formavimąsi, palengvinti alergijos simptomus, prisidedantis prie onkologinių ir širdies ligų prevencijos. Šie ryžiai gausūs vitaminų ir mineralų, skaidulinių medžiagų ir sudėtinių angliavandenių.
Raudonųjų ryžių košė su žirneliais ir raugintais agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 ml vandens
- 150 g raudonųjų ryžių
- 100 g žirnelių
- 100 g raugintų agurkų
- 1 a.š. sezamų pastos
Paruošimas
- Ryžius perplauname, užpilame vandeniu ir paliekame nakčiai.
- Ryte užverdame ir paliekame brinkti.
- Virtus ryžius sumaišome su sezamų pasta.
- Žirnelius paverdame garuose apie 5 minutes.
- Ryžius patiekiame su žirneliais ir raugintais agurkais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 219kcal (11%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 10gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 302mgKalis: 333mg (17%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 327µg (41%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 38mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 104mg (28%)Fosforas: 270mg (39%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė