Porcijų kiekis: 1
Lęšių sriuba – sudėtinės dalys:
40 g skaldytų (raudonųjų) lęšių
40 g špinatų
50 g morkų
40 g svogūno
5 g česnako
10 g saliero gumbo
15 g porų
70 g moliūgo
2g Krapų
1 g Druskos
1 g Lauro lapų
0,2 g Juodieji pipirai
1 g Džiovintų daržovių mišinys
5 g Alyvuogių aliejaus
Lęšių sriuba – gaminimo žingsniai:
1. Smulkintą morką, svogūną, česnaką bei salierą sumaišome su prieskoniais ir pakepiname alyvuogių aliejuje apie 2-3 min.
2. Kepintas daržoves supilame į verdantį vandenį (1-2 l) ir verdame apie 5 min.
3. Į puodą suverčiame smulkintą moliūgą, porą ir lęšius, verdame 10 min.
4. Likus vienai minutei iki virimo pabaigos, sudedame plėšytus špinatus ir krapus.
Skanaus linki recepto autorė – Gima N.
Maistinės medžiagos:
Baltymai – 13,9
Riebalai – 6,9
Angliavandeniai – 88,2
Kcal – 266,1
To HM Raudonieji lęšiai verdami 10 min., o žalieji verda 20-30 min. Šiaip dar yra ir juodieji ir geltonieji lęšiai ir jie visi turi savo virimo laiką! Kartais reikia žinoti ką komentuoji…
lęšiai neišverda per 10min. Jūs rašydami patys receptų neišbandot?
Lęšius dažnai verdame ir jie išverda per 10 minučių.
Receptų yra ~500 ir daugėja, deja kol kas galimybių išbandyti visų receptų neturime. Todėl visada džiaugiamės, jei gaminantys parašo savo komentarus, patikslina kiekius, etc.