Raudonieji ryžiai yra švelnaus malonaus riešutų skonio, virdami nesukrenta, išlieka traškūs ir naudojami patiems įvairiausiems patiekalams gaminti, garnyrams ruošti.
O šiuose ryžiuose esantis gausus skaidulinių medžiagų kiekis padeda reguliuoti virškinimą, iš organizmo pasišalinti kenksmingoms medžiagoms.
Raudonieji ryžiai su kepintų daržovių mišiniu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 45 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 283 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g daržovių mišinio šaldyto
  • 100 g raudonųjų ryžių
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 1 a.š. lydyto sviesto

Paruošimas
 

  • Ryžius kruopščiai nuplauname iki kol vanduo bus skaidrus.
  • Užpilame vandeniu, užverdame ir verdame apie 30 min.
  • Išvirus nuimame nuo kaitros ir leidžiame dar pastovėti 2 minutes.
  • Įkaitiname keptuvę su sviestu.
  • Sudedame daržoves ir pakepiname apie 5 minutes.
  • Ryžius suberiame į daržoves.
  • Įdedame pomidorų pastos ir viską gerai išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 283kcal (14%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 12gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 143mgKalis: 560mg (28%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 6541µg (818%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 85µg (43%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 122mg (33%)Fosforas: 297mg (42%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaiva Pumputienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!