Raudonieji ryžiai yra švelnaus malonaus riešutų skonio, virdami nesukrenta, išlieka traškūs ir naudojami patiems įvairiausiems patiekalams gaminti, garnyrams ruošti.O šiuose ryžiuose esantis gausus skaidulinių medžiagų kiekis padeda reguliuoti virškinimą, iš organizmo pasišalinti kenksmingoms medžiagoms.
Raudonieji ryžiai su kepintų daržovių mišiniu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g daržovių mišinio šaldyto
- 100 g raudonųjų ryžių
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 1 a.š. lydyto sviesto
Paruošimas
- Ryžius kruopščiai nuplauname iki kol vanduo bus skaidrus.
- Užpilame vandeniu, užverdame ir verdame apie 30 min.
- Išvirus nuimame nuo kaitros ir leidžiame dar pastovėti 2 minutes.
- Įkaitiname keptuvę su sviestu.
- Sudedame daržoves ir pakepiname apie 5 minutes.
- Ryžius suberiame į daržoves.
- Įdedame pomidorų pastos ir viską gerai išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 283kcal (14%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 12gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 143mgKalis: 560mg (28%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 6541µg (818%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 85µg (43%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 122mg (33%)Fosforas: 297mg (42%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaiva Pumputienė