Rabarbaruose išskirtinai didelis kiekis vitamino K. Ši medžiaga organizme palaiko normalų kraujo krešėjimą, padeda palaikyti tinkamą kaulų būklę. Tai ypatingai svarbu vaikams, paaugliams, kurie dar tik auga ir vyresnio amžiaus moterims.
Rabarbarų trupininis pyragas su avižų ir migdolų miltais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g migdolų miltų
- 120 g avižinių dribsnių
- 120 g speltos miltų
- 120 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 60 g cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
Įdarui
- 600 g rabarbarų
- 2 v.š. cukraus
- 4 g imbiero šaknies apie 1 cm, nebūtina
Paruošimas
- Rabarbarus nulupame, supjaustome riekelėmis, sudedame smulkiai pjaustytą imbierą, viską užberiame cukrumi ir paliekame nakčiai ar kelioms valandoms.
- Ryte nupilame susidariusį skystį.
- Tešlai į dubenį suberiame birius produktus (miltus, dribsnius, druską, cukrų, kepimo miltelius).
- Sviestą susipjaustome smulkiais kubeliais, dedame ant sausų produktų mišinio ir viską rankomis sutriname iki trupinių.
- Tuomet supilame išplaktus kiaušinius ir viską išmaišome.
- Į formos dugną, paspaudžiant, kad neliktų oro tarpų sudedame 2/3 tešlos, ant jos lygiu sluoksniu paskleidžiame rabarbarų įdarą, o likusį 1/3 tešlos suplėšome mažais gabaliukais ant viršaus.
- Paruoštą pyragą dedame į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min., režimu viršus/apačia (kepame 30 min kaitroje, vėliau 10 min. paliekame pyragą orkaitėje išjungus kaitrą).
- Iškepus pyragui, galima aplaistyti skysčiu, likusiu nuo rabarbarų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 192kcal (10%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 5gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 37mgNatris: 87mgKalis: 146mg (7%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 255µg (32%)Vitaminas B6: 0.03mg (2%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 0.04mg (4%)Folio rūgštis: 8µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 54mg (8%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė