Saldžiarūgštės salotos puikiai tiks šiltam orui, kai valgyti norisi, bet apkrauti organizmo – ne. Rabarbarai – trumpo sezono daržovė. Saldžiarūgščiais lapkočiais galime mėgautis pavasarį ir vasarą, iki Joninių. Šilto sezono rabarbarai turi daugiau citrinos ir obuolių rūgščių. Vasaros viduryje stiebuose pradeda kauptis didesni kiekiai oksalo rūgšties.
Rabarbarų salotos su feta, braškėmis ir cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g salotų lapų mišinio
- 70 g sultenių
- 60 g fetos
- 60 g rabarbarų
- 50 g braškių
- cinamono, pagal skonį. Galima ir imbiero patarkuoti ar druska pabarstyti, bet labai skanu ir be to
Paruošimas
- Rabarbarus nulupame ir smulkiai supjaustome.
- Ketvirčiais supjaustome braškes.
- Į lėkštę sudedame salotas, sultenes, supjaustytas braškes, beriame fetos sūrio ir pjaustytų rabarbarų.
- Pabarstome cinamonu, jei norisi – ir druska ar tarkuotu imbieru.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 219kcal (11%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 12gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 53mgNatris: 716mgKalis: 781mg (39%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 6421µg (803%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 84mg (105%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 397mg (50%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 82µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 45mg (12%)Fosforas: 299mg (43%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė