Saikingas rabarbarų vartojimas yra puikus skaidulų, vitaminų K ir C,mangano, kalio, antioksidantų: polifenolių, beta karotino ir antocianinų šaltinis.
Rabarbarų ir džiovintų abrikosų desertas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g rabarbarų kotų
- 50 g džiovintų abrikosų
Paruošimas
- Abrikosus užpilame karštu vandeniu ir paliekame per naktį išbrinkti.
- Nulupame rabarbarų kotus.
- Viską sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 163kcal (8%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 4gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 13mgKalis: 1156mg (58%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 29g (116%)Vitaminas A: 2006µg (251%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 60µg (80%)Kalcis: 200mg (25%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 64mg (9%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jelena Klim