Salotos – greitas ir sveikas maistas. Savo derinius galima susidėlioti greitai, o svarbiausia, pakeiti vieną sudėtinę dalį ar padažą ir jau kitas skonis gaunasi.
Salotos su krevetėmis ir pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g salotų lapų įvairių
- 100 g krevečių
- 50 g vyšninių pomidorų
- 50 g avokado
- 1 a. š. lydyto sviesto
- 1 a. š. kieto sūrio tarkuoto
- 1 a. š. balzamiko pastos tiršto balzamiko padažo
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Krevetes apkepame ant sviesto 2 – 3 min.
- Suplėšome salotų lapus, supjaustome pomidorus ir avokadą, viską sudedame į vieną indą.
- Ant paruoštų salotų bei pomidorų, į tą patį indą, dedame pakeptas krevetes.
- Viską skaniname prieskoniais, balzaminiu actu, sūriu. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 296kcal (15%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 26gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 268mgNatris: 908mgKalis: 1059mg (53%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 22389µg (2799%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 271µg (361%)Kalcis: 263mg (33%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 397µg (199%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 88mg (23%)Fosforas: 333mg (48%)Selenas: 49µg (89%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Agnė Grigaliūnienė. Nuotraukos autorė: Asta Augutienė