Desertą rekomenduoju valgyti pavakariams arba priešpiečiams, jokiu būdu ne iškart po pagrindinio patiekalo, geriau padarius pertrauką. Būtina sąlyga, valgydami desertą pasimėgaukite kiekvienu kąsneliu, valgykite lėtai.
Pyragas su aguonomis bei varškės ir rikotos sūrio sluoksniu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 40 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 hour 20 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 14 porcijos
Porcijoje 192 kcal

Ingredientai
  

Pagrindui:

  • 180 g kukurūzų miltų
  • 110 g natūralaus jogurto
  • 50 g sviesto
  • 1,5 kiaušinio
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • saldiklio pagal skonį
  • žiupsn. druskos

Aguonų sluoksniui:

  • 210 ml pieno
  • 120 g aguonų
  • saldiklio pagal skonį

Varškės sluoksniui:

  • 240 g varškės
  • 150 g rikotos sūrio
  • 120 g natūralaus jogurto
  • 15 g kukurūzų krakmolo
  • 1,5 kiaušinio
  • saldiklio pagal skonį
  • vanilės pagal skonį

Paruošimas
 

  • Dubenyje išplakame kiaušinius su jogurtu, pilame lydytą, atvėsintą sviestą, dedame druską, saldiklį.
  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame įplakinį. Maišydami suformuojame tešlos gabalėlį, kurį 30 min. pastatome šaltai.
  • Puode užviriname pieną su aguonomis ir paverdame, kol pienas beveik sugers aguonas. Saldiname. Atvėsiname ir lengvai sutriname.
  • Varškės masei visus ingredientus sutriname trintuvu.
  • Pyragui tinka 20 cm forma. Ant kepimo popieriaus iš tešlos padarome apskritimą tokio dydžio, kad įdėjus į formą pavyktų į vidų užlenkti kraštus.
  • Dedame aguonų sluoksnį, ant jo klojame varškės sluoksnį. Užlenkiame tešlą.
  • Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 192kcal (10%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 7gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 55mgNatris: 161mgKalis: 150mg (8%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 252µg (32%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 220mg (28%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 37mg (10%)Fosforas: 175mg (25%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Estera
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!