Rekomenduoju apsiriboti vienu desertu per dieną, kuris būtų OK ženklo dydžio. Dažniausiai tai bus 50 kcal vertės saldumynas.
Purios spurgytės su jogurtu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
32 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 18 porcijos
Porcijoje 87 kcal

Ingredientai
  

  • 190 g speltos miltų, pilno grūdo
  • 180 g jogurto, natūralaus
  • 100 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. klevų sirupo
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • sviesto, formai ir spurgoms patepti
  • rudojo cukraus, spurgoms pabarstyti
  • cinamono, spurgoms pabarstyti

Paruošimas
 

  • Sumaišome sausus produktus kartu.
  • Atskirame inde – šlapius.
  • Kartu sumaišome abi mases.
  • Paruoštą tešlą paliekame pabrinkti kokias 25 – 40 min. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
  • Kepame 180 C 12-15min. sviestu išteptoje formoje.
  • Iškeptas spurgas aptepame sviestu, ir apibarstome cukrumi sumaišytu su cinamonu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 87kcal (4%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 11mgNatris: 13mgKalis: 30mg (2%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 37µg (5%)Vitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 0.004mgVitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 22mg (3%)Varis: 0.004mgFolio rūgštis: 2µg (1%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.05mg (3%)Magnis: 2mg (1%)Fosforas: 24mg (3%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 0.1mg (1%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė
2.7 7 votes
Patiko? Įvertinkite!