Rekomenduoju apsiriboti vienu desertu per dieną, kuris būtų OK ženklo dydžio. Dažniausiai tai bus 50 kcal vertės saldumynas.
Purios spurgytės su jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 190 g speltos miltų, pilno grūdo
- 180 g jogurto, natūralaus
- 100 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. klevų sirupo
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- sviesto, formai ir spurgoms patepti
- rudojo cukraus, spurgoms pabarstyti
- cinamono, spurgoms pabarstyti
Paruošimas
- Sumaišome sausus produktus kartu.
- Atskirame inde – šlapius.
- Kartu sumaišome abi mases.
- Paruoštą tešlą paliekame pabrinkti kokias 25 – 40 min. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Kepame 180 C 12-15min. sviestu išteptoje formoje.
- Iškeptas spurgas aptepame sviestu, ir apibarstome cukrumi sumaišytu su cinamonu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 87kcal (4%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 3gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 11mgNatris: 13mgKalis: 30mg (2%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 37µg (5%)Vitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 0.004mgVitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 22mg (3%)Varis: 0.004mgFolio rūgštis: 2µg (1%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.05mg (3%)Magnis: 2mg (1%)Fosforas: 24mg (3%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 0.1mg (1%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė
Kažkokia skysta tešla išėjo nesuprantu pagal receptą, o jei prodedi daugiau miltų tai akmeniniai pasidaro…kas negerai su tuo receptu
Paruoštą tešlą reikėtų palikti pabrinkti bent 25 – 40 min. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Tuomet kepti.