Patiekalas puikiai tinkantis pietums ir vakarienei, taip pat į pietų dėžutę. Išmėginkite ir įvertinkite šį patiekalą patys. Tikime, kad nenusivilsite.
Pupelių troškinys su baklažanais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g baklažano
- 60 g pupelių
- 50 g poro
- 40 g paprikos geltonosios
- 6 g lydyto sviesto
- 1 a. š. pomidorų pastos
- česnako pagal skonį
- druskos pagal skonį
- čili pipiro pagal skonį
Paruošimas
- Mirkome pupeles arba naudojame konservuotas, išverdame.
- Ant lydyto sviesto pakepiname: porą, česnaką, baklažaną, geltoną papriką.
- Kai suminkštėja daržovės, užpilame pomidorų pastą.
- Skaniname druska ir čili pipiru.
- Sudedame pupeles ir šiek tiek pašildome.
- Dedame į lėkštes ir skanaujame.
- Salotos: juodas ridikas, morka, romaninė salota. Salotų užpilui: garstyčių šaukštelis, citrinpipiriai, ypač tyro aliejaus šaukštelis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 202kcal (10%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 13mgNatris: 148mgKalis: 817mg (41%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1208µg (151%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 84mg (105%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 30µg (40%)Kalcis: 106mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 114µg (57%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 130mg (19%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė