Tamsios pupelės turi daug antioksidantų, pagal jų kiekį beveik prilygsta mėlynėms. Antioksidantai padeda apsisaugoti nuo lėtinių ligų: vėžio, širdies ligų, neutralizuoja žmogaus organizme susidarančias bei iš aplinkos patenkančias toksines medžiagas.
Pupelių salotos su pomidorais, pagardintos petražolėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g pupelių raudonųjų
- 120 g pomidorų
- 20 g mėlynojo svogūno
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. petražolių
- žiupsn. druskos
- žiupsn. pipirų
Paruošimas
- Pupeles nusunkiame, nuplauname.
- Svogūną, petražoles, pomidorus supjaustome.
- Pagardiname prieskoniais, užpilame aliejaus ir viską sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 267kcal (13%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 9gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 27mgKalis: 583mg (29%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 837µg (105%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 87µg (116%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 147µg (74%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 162mg (23%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Tatjana Juškelienė
Taip labai patiko. Skanu ir sveika
Labai skanios salotos! Ačiū už idėją 🙂