Tamsios pupelės turi daug antioksidantų, pagal jų kiekį beveik prilygsta mėlynėms. Antioksidantai padeda apsisaugoti nuo lėtinių ligų: vėžio, širdies ligų, neutralizuoja žmogaus organizme susidarančias bei iš aplinkos patenkančias toksines medžiagas.
Pupelių salotos su pomidorais, pagardintos petražolėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
57 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 267 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g pupelių raudonųjų
  • 120 g pomidorų
  • 20 g mėlynojo svogūno
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. petražolių
  • žiupsn. druskos
  • žiupsn. pipirų

Paruošimas
 

  • Pupeles nusunkiame, nuplauname.
  • Svogūną, petražoles, pomidorus supjaustome.
  • Pagardiname prieskoniais, užpilame aliejaus ir viską sumaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 267kcal (13%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 9gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 27mgKalis: 583mg (29%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 837µg (105%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 87µg (116%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 147µg (74%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 162mg (23%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Tatjana Juškelienė
3.7 13 votes
Patiko? Įvertinkite!