Tirpios pupelių skaidulos naudingos mažinant cholesterolį, vartojant pupeles kasdien. Puodelyje virtų pupelių yra 15 g – beveik pusė paros rekomenduojamo skaidulų kiekio.
Pupelių mišrainė su avinžirniais ir šviežiais burokėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g pupelių
- 100 g avinžirnių konservuotų ar virtų
- 1 burokėlio šviežio
- 2 v.š. natūralaus jogurto
- saujos petražolių
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Pupeles mirkome 8-12 valandų.
- Išmirkytas pupeles verdame 20 min. Nukošiame. Atvėsiname.
- Pupeles sumaišome su konservuotais avinžirniais bei sutarkuotu burokėliu.
- Dedame jogurtą, prieskoniu, petražole ir viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 211kcal (11%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 12gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 3mgNatris: 82mgKalis: 711mg (36%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 232µg (29%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 40µg (53%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 261µg (131%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 75mg (20%)Fosforas: 224mg (32%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egle Savickiene