Perlinėse kruopose gausu mineralinių medžiagų, tarp kurių yra kalio, kalcio bei magnio. Tyrimais nustatyta, kad šie mineralai gali natūraliai sumažinti kraujo spaudimą.  Be to, prie šio poveikio sustiprinimo prisideda ir maistinės skaidulos.
Perlinės kruopos su kepintais svogūnais ir pomidorų pasta recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.52 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 12 val. 15 min.
Kategorija Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 261 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g perlinių kruopų
  • kukurūzų burbuolių, mažųjų
  • 30 g agurko
  • 30 g svogūno
  • 1 a.š. pomidorų pastos
  • lydyto sviesto kepimui
  • krapų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čili pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas kruopas perplauname.
  • Jas užverdame ir paliekame brinkti.
  • Smulkintą svogūną pakepiname ant lydyto sviesto.
  • Dedame pomidorų pastos.
  • Sudedame paruoštas kruopas, krapus, prieskonius ir viską išmaišome.
  • Tiekiame su kukurūzais ir agurku.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 261kcal (13%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 120mgKalis: 453mg (23%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 483µg (60%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 47µg (24%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 70mg (19%)Fosforas: 179mg (26%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!