Ar jau žinote ką šiandien gaminsite vakarienei? Ne? Žinome mes! Išbandykite įdarytą portobello grybą – skoniu tikrai nenusivilsite.
Portobello grybas įdarytas varške
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g daržovių garnyrui, savo nuožiūra
- 90 g varškės
- 80 g portobello grybo
- 45 g kiaušinio (1 vnt)
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180⁰C.
- Varškę sumaišome su kiaušiniu ir prieskoniais, ją dedame į grybo vidų.
- Portobello grybą pašauname į orkaitę ir kepame 20 minučių.
- Patiekiame su žalumynais, autorė rekomenduoja su sūdytais agurkais, salotomis, krapais, petražolėmis ir svogūno laiškais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 284kcal (14%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 18gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 9gTransriebalai: 1gCholesterolis: 132mgNatris: 372mgKalis: 392mg (20%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 5201µg (650%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 364mg (46%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 27mg (7%)Fosforas: 147mg (21%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Ina