Pomidoruose gausu medžiagos, vadinamos likopenu, tai suteikia jiems ryškią raudoną spalvą. Nė nereikia sakyti, kad pomidoruose gausu kalio, B ir E grupės vitaminų.
Pomidorų ir avokado salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g pomidorų
- 0,5 avokado
- 30 g svogūno nebūtina
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Kubeliais supjaustome avokadą, supjaustome pomidorus ir svogūną, jei naudosite.
- Viską sudedame į dubenį, pagardiname prieskoniais ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 195kcal (10%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 3gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 60mgKalis: 794mg (40%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 735µg (92%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 33mg (4%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 95mg (14%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene