Ar jau išbandėte plačiakakčio šonkauliukus su daržovėmis? Pasigaminkite ir pasidalinkite rezultatu.
Plačiakakčio šonkauliukai su keptomis morkytėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g plačiakakčio šoninės su kaulu
- 10 g krapų
- 10 g petražolių
- 20 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 5 g čiobrelių šviežių
Daržovėms:
- 100 g mėlynojo svogūno
- 100 g morkų
- 50 g obuolio
- 50 g pomidoriukų mažų
- 10 g sorų kruopų traškėsių
- 10 g grikių keptų
- druskos pagal skonį
Padažui:
- 500 g vandens
- 200 g plačiakakčio gabalėlių
- 50 g sojos padažo
- 50 g sviesto
- 20 g citrinos sulčių
Paruošimas
- Supjaustykite plačiakakčio šonus porcijomis: 2-3 kaulai – 1 porcijai, ir užmarinuokite su puse smulkintų žalumynų bei alyvuogių aliejumi. Žuvis marinuojama prieš kepimą apie 1 valandą.
- Užmarinuotus plačiakakčio gabalėlius kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki +200 C temperatūros, apie 10 – 15 minučių. Iškeptus šonkauliukus pasūdykite.
- Morkas, pomidorus ir svogūnus kepkite nevalytus orkaitėje apie 15-20 minučių +200C temperatūroje. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir likusiais smulkintais žalumynais.
- Iškeptą morką perpjaukite pusiau, vieną pusę sutrinkite į tyrę ir ją uždėkite ant kitos morkos pusės. Ant viršaus pabarstykite sorų traškėsių.
- Iškeptus pomidorus paskaninkite keptais grikiais ir druska. Druska paskaninkite ir visas kitas daržoves.
- Obuolį tiekite šviežią, kai paruošite daržoves ir žuvį.
Padažui:
- Kaulus ir žuvies gabalėlius užpilkite šaltu vandeniu ir virkite apie 1 valandą, po to perkoškite.
- Į žuvies sultinį supilkite sojos padažą ir citrinos sultis. Nugarinkite iki 20 proc. tūrio, nuolat maišydami sudėkite šaltą sviestą ir jį ištirpdykite.
- Patiekalą gražiai išdėliokite lėkštėje. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 406kcal (20%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 29gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 11gCholesterolis: 113mgNatris: 1168mgKalis: 730mg (37%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 6761µg (845%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas D: 19µg (380%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 67µg (89%)Kalcis: 80mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 57µg (29%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 462mg (66%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: lietuviškos istorinės virtuvės šefas, restorano „Ertlio namas“ įkūrėjas Tomas Rimydis