Labai greitai paruošiami ir skanūs pietūs. Išbandykite ir pasidalinkite rezultatu.
Pilno grūdo kietųjų kviečių makaronai su Portabelo grybais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 170 g kietųjų kviečių makaronų pilno grūdo
- 50 g Portabelo grybų arba pievagrybių
- 50 ml migdolų pieno
- 20 g poro
- 2 skiltelių česnako
- 1 žiupsn. druskos
- 1 žiupsn. ciberžolės
- 0,2 g pipirų
Paruošimas
- Užkaičiame makaronus. Verdame pagal instrukciją, galima ir 1 min. mažiau, negu nurodytas laikas.
- Kol verda makaronai, ant lydyto sviesto apkepiname porą, česnaką, Portabelo grybą arba pievagrybius.
- Baigiant kepti supilame 50 ml migdolų pieno, sudedame jau išvirtus makaronus, druską ir pipirus, ciberžolę, lengvai pamaišius dedame į lėkštę. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 316kcal (16%)Angliavandeniai: 67gBaltymai: 13gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 63mgKalis: 292mg (15%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 167µg (21%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 62µg (31%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 124mg (33%)Fosforas: 246mg (35%)Selenas: 67µg (122%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė