Gaunasi nerealaus skonio sviestas, kurį naudoti galite įvairiems patiekalams. Ypač tinka sumuštiniams.
Pikantiško skonio sviestas su avokadu, dilgėlių lapeliais, česnaku
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 220 g sviesto
- 1 avokado
- 4 skiltelės česnako galima ir daugiau
- 4 v. š. dilgėlių lapelių
Paruošimas
- Dilgėlių lapelius – smulkiname.
- Česnaką išspaudžiame.
- Avokadą sutriname.
- Visus susmulkintus produktus sudedame į kambario temperatūros sviestą ir gerai išsukame. Galima rankiniu būdu, galima su smulkintuvu (blenderiu).
- Sudedame į laikymui skirtą tarą ir dedame į šaldytuvą.
- Naudojame įvairiems patiekalams skaninti. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 97kcal (5%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 1gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 24mgNatris: 79mgKalis: 64mg (3%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 349µg (44%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 19mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 5mg (1%)Fosforas: 11mg (2%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Inesa Pučinskė