Gaunasi nerealaus skonio sviestas, kurį naudoti galite įvairiems patiekalams. Ypač tinka sumuštiniams.
Pikantiško skonio sviestas su avokadu, dilgėlių lapeliais, česnaku recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Užtepėlės
Virtuvė Europietiška
Išeiga 20 porcijos
Porcijoje 97 kcal

Ingredientai
  

  • 220 g sviesto
  • 1 avokado
  • 4 skiltelės česnako galima ir daugiau
  • 4 v. š. dilgėlių lapelių

Paruošimas
 

  • Dilgėlių lapelius – smulkiname.
  • Česnaką išspaudžiame.
  • Avokadą sutriname.
  • Visus susmulkintus produktus sudedame į kambario temperatūros sviestą ir gerai išsukame. Galima rankiniu būdu, galima su smulkintuvu (blenderiu).
  • Sudedame į laikymui skirtą tarą ir dedame į šaldytuvą.
  • Naudojame įvairiems patiekalams skaninti. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 97kcal (5%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 1gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 24mgNatris: 79mgKalis: 64mg (3%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 349µg (44%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 19mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 5mg (1%)Fosforas: 11mg (2%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užtepėlės
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Inesa Pučinskė
4 3 votes
Patiko? Įvertinkite!