Vertingi ir balti, ir rudi, ir dideli (taip taip, portabello grybai yra pievagrybiai!), ir maži. Tik ruduose pievagrybiuose yra daugiau antioksidanto antoksantino, tad sakoma, kad pastarieji vertingesni. Šie galingi antioksidantai naudingi dėl priešuždegiminių savybių, gali padėti sumažinti širdies ligų bei insulto riziką.
Pievagrybių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g pievagrybių, tinka ir rudieji ir baltieji
- 1 svogūno
- 50 g saulėje džiovintų pomidorų
- 1 skiltelės česnako
- mėtų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- prieskonių pagal skonį
- kokosų aliejaus kepimui
Paruošimas
- Pievagrybius supjaustome ir pašildome keptuvėje su kokosų aliejumi.
- Kartu sudedame smulkintą svogūną, česnaką, pomidorus, pagardiname prieskoniais.
- Įdedame smulkintų mėtų ir viską dar pakepiname keletą minučių
- Kai viskas gražiai apkepa, paliekame atvėsti.
- Vėliau sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės, jei reikia pagardiname prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 140kcal (7%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 6gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 52mgKalis: 1109mg (55%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 224µg (28%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 50mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 36µg (18%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 60mg (16%)Fosforas: 151mg (22%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskiene