Vertingi ir balti, ir rudi, ir dideli (taip taip, portabello grybai yra pievagrybiai!), ir maži. Tik ruduose pievagrybiuose yra daugiau antioksidanto antoksantino, tad sakoma, kad pastarieji vertingesni. Šie galingi antioksidantai naudingi dėl priešuždegiminių savybių, gali padėti sumažinti širdies ligų bei insulto riziką.
Pievagrybiai, kepti karšto oro gruzdintuveje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g pievagrybių
- 30 g ožkos sūrio
- 2 v.š. sojos padažo
- 1 a.š. česnako granulių
- raudonėlio pagal skonį
Paruošimas
- Pievagrybius pamarinuojame su sojos padažu ir prieskoniais.
- Sudedame į karšto oro gruzdintuvę (galima kepti ir orkaitėje), kepame 170 C, apie 8 min.
- Iškepus užbarstome ožkos sūrio.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 155kcal (8%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 16gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 14mgNatris: 2133mgKalis: 757mg (38%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 312µg (39%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 59mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 308mg (44%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė