Pievagrybiai savo maistinėmis savybėmis panašūs į mėsą. Ypač todėl, kad juose yra daug augalinių baltymų, kurie lengvai įsisavinami. Juose labai mažai cukraus ir visai nėra cholesterolio.
Pievagrybiai įdaryti varške, fetos ir parmezano sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 8 vnt. pievagrybių didelių
- 100 g varškės
- 60 g feta sūrio
- 40 g parmezano sūrio
- 1 v. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 3 šakelių citrininio čiobrelio
- 0,5 vnt. aitrios paprikos
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Grybus nuplauname, nusausiname, nupjauname kotelius ir aptepame jų viršų aliejumi.
- Varškę pertriname.
- Sumaišome su fetos sūriu, susmulkintais citrininiais čiobreliais, aitriąja paprika, ir česnaku.
- Pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir viską išmaišome.
- Gauta mase įdarome pievagrybius.
- Kiekvieno viršų apibarstome tarkuotu parmezano sūriu.
- Kepame 180-200 C laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
- Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 294kcal (15%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 18gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 63mgNatris: 668mgKalis: 238mg (12%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 400µg (50%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 503mg (63%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 18µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 216mg (31%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate