Puikus sveikas patiekalas tinkamas pietums arba vakarienei. Būtinai išmėginkite.
Pievagrybiai, baklažanai ir kitos daržovės, keptos ant griliaus
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g cukinijos
- 100 g pievagrybių
- 100 g baklažano
- 70 g paprikos
- 10 g lydyto sviesto
- bazilikų džiovintų, pagal skonį
- raudonėlio džiovinto, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Galima naudoti įvairias daržoves. Naudosime: jaunas cukinijas, kurias supjaustome 1 cm storumo griežinėliais, pievagrybius, baklažaną, kurį taip pat pjaustome griežinėliais, paprikas (įvairių spalvų, nupjauname šonus taip, kad gautųsi tokie platūs, plokšti griežinėliai, 4-5 iš vienos paprikos).
- Visas nuvalytas ir supjaustytas daržoves sumetame į vieną didelį indą, pabarstome druska, pipirais, džiovintu baziliku, džiovintu raudonėliu, įpilame ištirpinto sviesto, šiek tiek vandens.
- Rankomis permaišome, kad viskas pasidengtų prieskoniais.
- Palaikome valandėlę, kepame ant grotelių orkaitėje arba medinių iešmelių 5-6 minutes. Jei kepsite lauke ant griliaus – aliejumi šlakstyti netinka, nes per aukšta temperatūra susidaro.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 158kcal (8%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 6gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 22mgNatris: 128mgKalis: 956mg (48%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 2642µg (330%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 112mg (140%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 16mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 95µg (48%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 166mg (24%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Renata. Nuotraukos autorė: Sabina Šatė