Skanu, aš dar įlašinau šiek tiek sezamo aliejaus ir pabarsčiau sezamo sėklomis (čia jau po to, kai padariau nuotraukas), skonis – tobulas, sako nuotraukos autorė. Išmėginkite ir Jūs.
Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 25 min.
Brinkinimas 12 val.
Iš viso 1 day 25 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 352 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g šparaginių pupelių apvirtų
  • 120 g žaliųjų žirnelių šviežių arba šaldytų
  • 100 g perlinių kruopų
  • 75 g salotų lapų įvairių
  • 1 cukinijos nedidelės

Žalumynų užpilui:

  • 1 ryšulėlio kalendrų
  • 1 ryšulėlio petražolių
  • 1 ryšulėlio svogūnų laiškų
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 1/2 citrinos sulčių
  • česnako pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, gaminimo laikas trumpesnis.
  • Prieš gamindami pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:2) užverdame.
  • Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-20 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Apverdame šparagines pupeles, suplėšome salotų lapus.
  • Gaminame žalumynų užpilą. Visas sudėtines žalumynų užpilo dalis sutriname į vientisą masę.
  • Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais.
  • Visus ingredientus sumaišome su žalumynų užpilu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 352kcal (18%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 39mgKalis: 570mg (29%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 4422µg (553%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 62mg (78%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 399µg (532%)Kalcis: 71mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 137µg (69%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 70mg (19%)Fosforas: 172mg (25%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!