Skanu, aš dar įlašinau šiek tiek sezamo aliejaus ir pabarsčiau sezamo sėklomis (čia jau po to, kai padariau nuotraukas), skonis – tobulas, sako nuotraukos autorė. Išmėginkite ir Jūs.
Perlinių kruopų salotos su cukinija, šparaginėmis pupelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g šparaginių pupelių apvirtų
- 120 g žaliųjų žirnelių šviežių arba šaldytų
- 100 g perlinių kruopų
- 75 g salotų lapų įvairių
- 1 cukinijos nedidelės
Žalumynų užpilui:
- 1 ryšulėlio kalendrų
- 1 ryšulėlio petražolių
- 1 ryšulėlio svogūnų laiškų
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1/2 citrinos sulčių
- česnako pagal skonį
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
Paruošimas
- Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, gaminimo laikas trumpesnis.
- Prieš gamindami pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:2) užverdame.
- Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-20 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Apverdame šparagines pupeles, suplėšome salotų lapus.
- Gaminame žalumynų užpilą. Visas sudėtines žalumynų užpilo dalis sutriname į vientisą masę.
- Cukiniją sutarkuojame šiaudeliais.
- Visus ingredientus sumaišome su žalumynų užpilu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 352kcal (18%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 39mgKalis: 570mg (29%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 4422µg (553%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 62mg (78%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 399µg (532%)Kalcis: 71mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 137µg (69%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 70mg (19%)Fosforas: 172mg (25%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė