Net ir labai maistingos pilno grūdo perlinės kruopos pernelyg ilgai verdamos tampa greitaisiais angliavandeniais.
Perlinių kruopų košė su morkomis ir cukinija recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 1 day 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 1 day 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1
Porcijoje 386 kcal

Ingredientai
  

  • 70 g perlinių kruopų
  • 1 morkos vidutinės
  • 2 pomidorų
  • 1/2 svogūno
  • 1/2 cukinijos, jaunos vidutinės
  • 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • Persilado prieskonių mišinio pagal skonį

Paruošimas
 

  • Perlines kruopas iš vakaro užpilame vandeniu ir paliekame mirkti per naktį
  • Ryte perplauname ir įdėję šiek tiek druskos paverdame 2-3 min.
  • Sutarkuojame morką, ir pakepame ant alyvuogių aliejaus su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu.
  • Pusę jaunos cukinijos sutarkuojame korėjietiška tarka ir pašildome keptuvėje.
  • Patiekiame su griežinėliais pjaustytais pomidorais, pagardintais Persiladu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 386kcal (19%)Angliavandeniai: 77gBaltymai: 11gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 111mgKalis: 1235mg (62%)Skaidulos: 17g (49%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 12394µg (1549%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 53mg (66%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 48µg (64%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 91µg (46%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 110mg (29%)Fosforas: 278mg (40%)Selenas: 27µg (49%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be pieno produktų
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Račkaitienė
4 8 votes
Patiko? Įvertinkite!