Net ir labai maistingos pilno grūdo perlinės kruopos pernelyg ilgai verdamos tampa greitaisiais angliavandeniais.
Perlinių kruopų košė su morkomis ir cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 70 g perlinių kruopų
- 1 morkos vidutinės
- 2 pomidorų
- 1/2 svogūno
- 1/2 cukinijos, jaunos vidutinės
- 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- Persilado prieskonių mišinio pagal skonį
Paruošimas
- Perlines kruopas iš vakaro užpilame vandeniu ir paliekame mirkti per naktį
- Ryte perplauname ir įdėję šiek tiek druskos paverdame 2-3 min.
- Sutarkuojame morką, ir pakepame ant alyvuogių aliejaus su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu.
- Pusę jaunos cukinijos sutarkuojame korėjietiška tarka ir pašildome keptuvėje.
- Patiekiame su griežinėliais pjaustytais pomidorais, pagardintais Persiladu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 386kcal (19%)Angliavandeniai: 77gBaltymai: 11gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 111mgKalis: 1235mg (62%)Skaidulos: 17g (49%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 12394µg (1549%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 53mg (66%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 48µg (64%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 91µg (46%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 110mg (29%)Fosforas: 278mg (40%)Selenas: 27µg (49%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Račkaitienė