Šis perlinių kruopų ir grybų patiekalas tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums. Grybai suteikia sotumo ilgesniam laikui. Tinka naudoti kaip ir miško grybus, taip ir pievagrybius. Kai valgome pietums puikiai dera su gaiviomis daržovėmis: agurkais, pomidorais ar paprikomis arba prieš tai suvalgyti šakninių daržovių porciją.
Perlinių kruopų košė su grybais ir daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g perlinių kruopų
- 80 g morkų
- 80 g pievagrybių
- 60 g svogūnų
- 14 g lydyto sviesto
- 0,5 g druskos
- 0,2 g juodųjų pipirų
Paruošimas
- Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užverdame.
- Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Kol kruopos brinksta, grybus ir svogūną supjaustome, morkas sutarkuojame su stambia tarka. Viską apkepiname lydytame svieste.
- Išvirtas kruopas sumaišome su pakepintomis daržovėmis, prieskoniais ir grybais. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 264kcal (13%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 15mgNatris: 182mgKalis: 439mg (22%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 6857µg (857%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 168mg (24%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
Gaminau su džiovintais baravykais. Per naktį mirkytas kruopas ryte užviriau ir brinkinau vandeny, kuriame mirko džiovinti baravykai. Įgavo papildomo skonio.