Greitai paruošiama košė. Pamėginkite ir Jūs, bei pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.
Perlinių kruopų košė su avokadu, pomidorais, pomidorų pasta
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 75 g perlinių kruopų
- 50 g avokado
- 30 g pomidorų
- 20 g svogūno raudono
- 10 g pomidorų pastos
- 5 g lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2 užverdame. Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Supjaustome svogūną, pomidorą ir pakepiname ant lydyto sviesto.
- Baigiant kepti svogūnui ir pomidorui, uždedame pomidorų pastos, permaišome.
- Supilame išvirusias kruopas ir išmaišome.
- Į lėkštę dedame kruopų ir svogūnų mišinį, pjaustytą avokadą. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 237kcal (12%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 119mgKalis: 791mg (40%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 306µg (38%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 27mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 39µg (20%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 149mg (21%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta
Ypatingai skanu pagardinus Ožkos sūriu.