Ciberžolė puikus prieskonis – pagerina ir skonį, ir virškinimą. Ją savo patiekaluose turėtumėte naudoti dažniau. Šį kartą siūlome ja gardinti perlinių ir avižų kruopų košę.
Perlinių, avižų kruopų miksas su ciberžole
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 30 g perlinių kruopų
- 30 g avižų kruopų
- ciberžolės pagal skonį
Paruošimas
- Kruopas užmerkiame vakare, ryte perplauname, užkaičiame, užvirus išjungiame paliekame brinkti 5 min.
- Košę gardiname ciberžole.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 220kcal (11%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 7gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 5mgKalis: 193mg (10%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Kalcis: 16mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 65mg (17%)Fosforas: 189mg (27%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Kristinos Valaitienės