Perlinės kruopos gali būtine tik labai skanios, bet ir lėkštėje atrodyti kone meniškai! Gražiai pateiktas maistas dar skanesnis.
Perlinės kruopos žirneliais ir pomidorų pasta recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 10 min.
Iš viso 1 day 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 266 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g perlinių kruopų
  • 50 g saldžiųjų žirnelių
  • 20 g mėlynojo svogūno
  • 1 a.š. pomidorų pastos
  • 0,5 a.š. lydyto sviesto, kepimui
  • persilado prieskonių, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Perlines kruopas užmerkiame nakčiai, ryte perplauname ir užverdame. Paliekame išbrinkti.
  • Ant lydyto sviesto apkepame smulkintą svogūną.
  • Į išbrinkusias kruopas dedame svogūnus, pomidorų pastą, persilado prieskonius ir saldžiuosius žirnelius.
  • Valgome su mėgstamomis daržovėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 266kcal (13%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 5mgNatris: 72mgKalis: 365mg (18%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 714µg (89%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 40µg (20%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 65mg (17%)Fosforas: 172mg (25%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be pieno produktų, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!