Perlinės kruopos lyderiauja pagal maistinių skaidulų kiekį, gausiai turi vitaminų ir mineralų. Šiuose grūduose yra B grupės vitaminų, kurie teigiamai veikia nervų sistemą, o vitaminas D, be kitų naudų, padeda organizmui geriau įsisavinti kalcį ir fosforą.
Perlinės kruopos su grietine, pomidorais ir mielių dribsniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 70 g vyšninių pomidorų
- 60 g perlinių kruopų
- 1 v.š. grietinės
- 1 a.š. mielių dribsnių
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Paruoštą košę gardiname grietine, mielių dribsniais ir tiekiame su pomidoriukais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 255kcal (13%)Angliavandeniai: 51gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 13mgKalis: 389mg (19%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 671µg (84%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.03µg (1%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 25µg (13%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 56mg (15%)Fosforas: 159mg (23%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene