Paprikos padeda sumažinti cholesterolį ir kraujospūdį dėl joje esančių skaidulų bei antioksidantų. Stiprina širdį ir kraujagysles su B6, C ir K1 vitaminais.
Paprikų valtelės, įdarytos lęšiais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g paprikos
- 50 g moliūgo
- 40 g lęšių
- 20 g pievagrybių
- 20 g saliero stiebo
- kalendros, pagal skonį
- saldžiųjų paprikų miltelių, pagal skonį
- asafetidos , pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- 1,5 a.š. alyvuogių aliejaus
- 20 g kietojo sūrio
Paruošimas
- Lęšius suberiame į dubenį, užpilame šiltu vandeniu ir atidedame mirkti mažiausiai 2 valandoms.
- Išmirkusius lęšius nupilame, perplauname ir užpilame šviežiu vandeniu, verdame 15 min.
- Paprikas nuplauname, perpjauname išilgai pusiau, išvalome sėklytes ir kuriam laikui atidedame.
- Saliero stiebą ir moliūgą sutarkuojame.
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame asafetidą, suberiame daržoves ir išmaišome.
- Suberiame ciberžolę, paprikų miltelius ir maltą kalendrą.
- Kepame daržoves, kol švelniai apskrus, tuomet įpilame kelis šaukštus lęšių nuoviro ir sumažiname ugnį, keptuvę uždengiame ir troškiname, kol daržovės suminkštės.
- Išvirusius lęšius nukošiame, sukrečiame įtroškintas daržoves, išmaišome, pasūdome ir pagardiname maltais juodaisiais pipirais, sudedame pjaustytus pievagrybius. Nukaičiame keptuvę.
- Orkaitę įkaitiname iki 175oC. Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi.
- Paprikų puseles įdarome paruošta lęšių mase ir sudedame ant paruoštos skardos bei pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30-35 minutes, arba kol paprikos suminkštės.
- Likus iki kepimo pabaigos 7-8 minutėms, paprikas trumpam ištraukiame ir pabarstome tarkuotu sūriu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 335kcal (17%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 18gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 18mgNatris: 188mgKalis: 1052mg (53%)Skaidulos: 17g (49%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 9978µg (1247%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 201mg (251%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 34µg (45%)Kalcis: 214mg (27%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 286µg (143%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 87mg (23%)Fosforas: 359mg (51%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dileta Aleksandraviciene
Niekad negalvojau, kad kada pradesiu jogos maista valgyti! Labai skanu!!! Neturejau saliero, bet nieko tokio, vis tiek nuostabu! Skaninau su Dziugo suriu. Nuostabu!
paprikų valtelės – jėga! Vyro komentaras buvo: "skanesniu įdarytų paprikų nesu valgęs" :)
Laura B.