Paprikos padeda sumažinti cholesterolį ir kraujospūdį dėl joje esančių skaidulų bei antioksidantų. Stiprina širdį ir kraujagysles su B6, C ir K1 vitaminais.
Paprikų valtelės, įdarytos lęšiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 2 val.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 2 val. 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 335 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g paprikos
  • 50 g moliūgo
  • 40 g lęšių
  • 20 g pievagrybių
  • 20 g saliero stiebo
  • kalendros, pagal skonį
  • saldžiųjų paprikų miltelių, pagal skonį
  • asafetidos , pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • 1,5 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 20 g kietojo sūrio

Paruošimas
 

  • Lęšius suberiame į dubenį, užpilame šiltu vandeniu ir atidedame mirkti mažiausiai 2 valandoms.
  • Išmirkusius lęšius nupilame, perplauname ir užpilame šviežiu vandeniu, verdame 15 min.
  • Paprikas nuplauname, perpjauname išilgai pusiau, išvalome sėklytes ir kuriam laikui atidedame.
  • Saliero stiebą ir moliūgą sutarkuojame.
  • Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame asafetidą, suberiame daržoves ir išmaišome.
  • Suberiame ciberžolę, paprikų miltelius ir maltą kalendrą.
  • Kepame daržoves, kol švelniai apskrus, tuomet įpilame kelis šaukštus lęšių nuoviro ir sumažiname ugnį, keptuvę uždengiame ir troškiname, kol daržovės suminkštės.
  • Išvirusius lęšius nukošiame, sukrečiame įtroškintas daržoves, išmaišome, pasūdome ir pagardiname maltais juodaisiais pipirais, sudedame pjaustytus pievagrybius. Nukaičiame keptuvę.
  • Orkaitę įkaitiname iki 175oC. Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi.
  • Paprikų puseles įdarome paruošta lęšių mase ir sudedame ant paruoštos skardos bei pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30-35 minutes, arba kol paprikos suminkštės.
  • Likus iki kepimo pabaigos 7-8 minutėms, paprikas trumpam ištraukiame ir pabarstome tarkuotu sūriu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 335kcal (17%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 18gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 18mgNatris: 188mgKalis: 1052mg (53%)Skaidulos: 17g (49%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 9978µg (1247%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 201mg (251%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 34µg (45%)Kalcis: 214mg (27%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 286µg (143%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 87mg (23%)Fosforas: 359mg (51%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Dileta Aleksandraviciene
3 1 vote
Patiko? Įvertinkite!