Pankolis… Daržovė kuri turi mažai gerbėjų, bet aš ją tiesiog dievinu Ją galima virti, kepti ar tiesiog valgyti termiškai neapdorotą.
Pankolio salotos su svogūnų laiškais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g pankolio
- 10 g svogūnų laiškų
- 10 g mėlynojo svogūno
- 1 v.š. citrinų sulčių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Pankolį supjaustome šiaudeliais.
- Gardiname druska, pipirais, citrinos sultimis bei gerai išmasažuojame rankomis.
- Paliekame marinuotis ~10 minučių.
- Prieš valgant pabarstome pjaustytais svogunėlių laiškais ir svogūnų žiedais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 104kcal (5%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 4gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 197mgKalis: 1301mg (65%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 503µg (63%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 44mg (55%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 209µg (279%)Kalcis: 158mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 92µg (46%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 158mg (23%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė