Patiekaluose pankolis – naudingas ingredientas, turinti skaidulų, vitamino C ir mineralinių medžiagų (kalcio, magnio ir kt.). Jis pagerina virškinimą, mažina vidurių pūtimą, o skanaujamas prieš valgį mažina apetitą, padeda greičiau pajusti sotumo jausmą. Šias salotas skanu valgyti kartu su graikiškais riešutais ir baltu sūriu.
Pankolio salotos su agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g agurkų
- 100 g pankolio
- 70 g saliero
- 10 g citrinos sulčių
- 6 g graikinių riešutų aliejaus
- 1 žiupsn. druskos
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Pankolį bei salierą labai smulkiai susmulkiname, agurką galime sutarkuoti, kad salotos būtų drėgnesnės.
- Pagardiname prieskoniais bei graikinių riešutų aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 116kcal (6%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 3gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 150mgKalis: 800mg (40%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 556µg (70%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 24mg (30%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 36µg (48%)Kalcis: 98mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 98mg (14%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė