Pagrindiniai ingredientai šiam receptui yra 2: karalienė bulvė ir karalius kopūstas! Bulvės – tradiciškai lietuvių gausiai vartojama daržovė. Pasirinkus tinkamą paruošimo būdą iš šios šakninės daržovės gausime daug naudingų elementų ir vitaminų. Tai – geras organinių ir mineralinių druskų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino šaltinis.
Orkaitėje keptos bulvės su troškintais kopūstais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g bulvių
- 120 g kopūsto
- 60 g morkų
- 30 g svogūnų
- 2 a.š. pomidorų pastos
- 5 g lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Bulves šiek tiek įpjauname riekelėmis, pagardiname prieskoniais ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min.
- Kopūstą pjaustome norimo dydžio gabaliukais, dedame į puodą, įpilame šlakelį vandens.
- Užkaičiame puodą, dedame stambia tarka tarkuotas morkas.
- Užpilame pomidorų pastos, užbarstome druskos.
- Kai užverda, paverdame vos kelias minutes ir nukeliame nuo kaitros.
- Supjaustome svogūną ir dedame į keptuvę, su lydytu sviestu, pakepame. Kai svogūnai apkepa, juos sudedame ant kopūstų ir morkų.
- Į lėkštę dedame bulves, šalia krauname troškintus kopūstus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 236kcal (12%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 13mgNatris: 207mgKalis: 1194mg (60%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 10328µg (1291%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 82mg (103%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 104µg (139%)Kalcis: 97mg (12%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 94µg (47%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 157mg (22%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dalia Matjod