Atėjus cukinijų sezonui, sunku sugalvoti ką įdomaus ir skanaus iš jų pagaminti. Siūlome išbandyti šiuos cukinijų blynelius, keptus orkaitėje.
Orkaitėje kepti cukinijų blynai su kietuoju ir varškės sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Blynams
- 350 g cukinijų
- 35 g saldaus pieno sūrio
- 10 g kietojo sūrio
- persilado prieskonių mišinio pagal skonį
Salotoms
- 150 g kopūsto
- 1 vnt. morkos
- 30 g salierų lapkočių
- 1 skiltelės česnako
- 1 a. š. sezamų aliejaus
- mėtų lapų pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
Blynams
- Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, paspaudžiame ir nusunkiame skystį.
- Į tarkius įmaišome sutrintą saldaus pieno sūrį, tarkuotą kietąjį sūrį ir paskaniname prieskoniais.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuojame blynus.
- Kepame iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Blynus apverčiame ir dar kepame apie 10 minučių.
Salotoms
- Kopūstą ir saliero lapuočius smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame.
- Sumaišome su smulkintais česnakais ir plėšytais mėtų lapeliai, įberiame žiupsnelį druskos ir paskaniname sezamo aliejumi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 253kcal (13%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 19gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 14mgNatris: 338mgKalis: 2223mg (111%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 12366µg (1546%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 181mg (226%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 145µg (193%)Kalcis: 264mg (33%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 165µg (83%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 154mg (41%)Fosforas: 494mg (71%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė