Greitai paruošiamas ir išraiškingo skonio patiekalas. Paragaukite.
Orkaitėje kepti baklažanai su pomidoru ir sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g baklažano
- 1 pomidoro
- 1 svogūno
- 20 g alyvuogių juodųjų
- 15 g kietojo sūrio
- 10 g mėlynojo pelėsinio sūrio jeigu nemėgstate, galite nedėti
- 5 g sviesto lydyto
- 1 skiltelė česnako
- 1 žiupsn. druskos
- baziliko lapelių papuošti
Paruošimas
- Baklažaną supjaustyti riekelėmis, kad sudėjus atrodytų tarsi gėlė, kurios žiedlapiai liečiasi vieni su kitais.
- Pabarstyti druska ir palikti bent dešimčiai minučių pastovėti, kad pasišalintų kartumas. Tuomet nusausinti.
- Pomidorą, raudonąjį svogūną supjaustyti griežinėliais, alyvuoges galima susmulkinti, galima dėti nesmulkintas.
- Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuoti, mėlynojo pelėsio sūrį sutrupinti stambiais trupiniais.
- Lydytą sviestą pašildyti ir įdėti smulkintą česnaką, išmaišyti. Šiuo sviestu patepti baklažano riekeles.
- Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepti 10 min. Tuomet išimti.
- Tada ant baklažano riekelių dėlioti pomidoro griežinėlius, svogūno žiedus, alyvuoges, barstyti mėlynojo pelėsio sūrio trupinius bei tarkuotą kietąjį sūrį.
- Vėl dėti kepti į orkaitę kol sūris išsilydys.
- Iškeptą picą pabarstyti baziliko lapeliais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 241kcal (12%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 9gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 632mgKalis: 681mg (34%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 1406µg (176%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 177mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 61µg (31%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 177mg (25%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė