Pastaruoju metu tenka matyti, kad pamiršome baltą žuvį ir kepame tik riebias žuvis. Sveika mityba remiantis, per savaitę mėsą kelis kartus turėtumėme pakeisti balta liesa žuvimi. Receptas prisiminimui:)
Orkaitėje keptas karpis su morkų įdaru
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g karpio
- 80 g morkų
- 60 g svogūnų
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- krapų, pagal skonį
- petražolių, pagal skonį
- ciberžolės, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Išdarinėtą karpį ištriname česnakais, mėgstamais prieskoniais bei druska.
- Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūnus, lengvai pakepiname, dedame žalumynų ir sudedame į žuvies vidų.
- Žuvį kepame apie 40 min. aukštoje 200 laipsnių temperatūroje. Ar žuvis iškepus tikriname šakute.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 417kcal (21%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 46gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 165mgNatris: 222mgKalis: 1222mg (61%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 13856µg (1732%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas D: 62µg (1240%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 79µg (105%)Kalcis: 156mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 72µg (36%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 1091mg (156%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskienė
Ar galima kepti tokioje aukštoje temperatūroje?