Siūlome išbandyti sočių pietų ar vakarienės receptą. Patiekalas puikiai dera su šviežių kopūstų salotomis. Skanaus!
Orkaitėje kepta vištiena su moliūgu, morkomis, brokoliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 368 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g vištienos
  • 80 g moliūgo
  • 1 morkos
  • 50 g brokolių
  • 50 g žiedinio kopūsto
  • 1 v.š. aliejaus
  • žiupsn. druskos
  • žiupsn. pipirų

Paruošimas
 

  • Vištieną pagardiname prieskoniais.
  • Pašauname į 180°C orkaitę, 15-18 minučių.
  • Kol vištiena kepa, įkaitiname keptuvę su aliejumi.
  • Daržoves susmulkiname: morką ir moliūgą pjaustome šiaudeliais, o brokolius ir žiedinį kopūstą mažais gabaliukais.
  • Smulkintas daržoves dedame į keptuvę ir apkepiname apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 368kcal (18%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 25gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 12gTransriebalai: 1gCholesterolis: 94mgNatris: 144mgKalis: 624mg (31%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 8832µg (1104%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 42mg (53%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 50mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 240mg (34%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Sonata Jadeškienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!