Absoliutus greitmaistis – sudedi pašauni valandėlei į orkaitę ir ….skanaus.
Orkaitėje kepta vištiena su pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g vištienos krūtinėlės be odos
- 70 g pomidorų (geriausia slyviniai ar vyšniniai, bet jei neturite – tiks ir paprasti)
- 10 g baziliko lapelių šviežio (bet jei neturite tiks ir džiovintas)
- 7 g alyvuogių aliejaus
- 5 g česnako (galima ir daugiau)
- 0,5 g druskos rupios
- 0,2 g pipirų šviežiai maltų
Paruošimas
- Vištieną bei perpjautus pomidoriukus dedame į skardą (ar kitą kepimui tinkamą indą), pabarstome druska ir pipirais, apkaišome česnakais ir bazilikais, pašlakstome alyvuogių aliejumi į iki +180°C įkaitintą orkaitę. Uždengti nereikia.
- Kepti 70-80 minučių. Kepimo metu kelis kartus reikia pavartyti vištienos gabaliukus.
Pastaba
Pirmą kartą kepdama nepatikėjau, kad nereikia uždengti. Tad uždengiau kepimo formą, bet to tikrai nereikia daryti ir jokio skysčio papildomai irgi nereikia pilti.
Vištiena kepa ir tuo pačiu metu tarsi “marinuojasi” išsiskiriamose sultyse, pasidaro daug “padažo”. Geriausia valgyti su trumpai orkaitėje pakepintomis daržovėmis ar su šviežių daržovių salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 300kcal (15%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 75mgNatris: 269mgKalis: 355mg (18%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 1251µg (156%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 53µg (71%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 164mg (23%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Ieva