Skumbrėse esančios riebalų rūgštys pagerina kraujotaką kapiliaruose, sumažina kraujo krešulių susidarymo riziką, stiprina kraujagyslių sienas ir suteikia jiems papildomą elastingumą.
Orkaitėje kepta skumbrė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 skumbrės
- kelių svogūnų nedidelių
- kelių morkų nedidelių
- 1 citrinos
- lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus, šiek tiek
- česnako pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- persilado prieskonių pagal skonį
Salotoms:
- 1 agurko
- kelių salotų lapų
- kelių ridikėlių
- svogūnų laiškų šiek tiek
- krapų pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
- alyvuogių aliejaus pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Skumbrę įtriname druska, pipirais, išspaustu česnaku, apšlakstome citrinos sultimis.
- Apie valandą marinuojame.
- Supjaustome pusžiedžiais svogūnus, sutarkuojame morką.
- Pakepiname morkas ir svogūnus ant alyvuogių aliejaus, kol daržovės suminkštės.
- Įdedame druskos, pipirų, persilado prieskonių.
- Daržovėms truputį atvėsus, prikemšame jų į skumbrę.
- Į kepimo indą pripjaustome svogūnų (pusžiedžiais), sudedame skumbrę, pridedame citrinų griežinėlių, uždedame lydyto sviesto.
- Uždengiame indą su folija, kepame 30 min 180 laipsnių orkaitėje, paskui foliją nuimame ir kepame dar apie 10 min.
- Salotoms viską supjausčiau, sudėjau druską, pipirus, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir išmaišiau.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 267kcal (13%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 20gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 45mgNatris: 180mgKalis: 999mg (50%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 12323µg (1540%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 53mg (66%)Vitaminas D: 8µg (160%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 72µg (96%)Kalcis: 110mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 113µg (57%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 196mg (28%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Laura ZG
Salotas dariau kitokias, bet skumbrė tiktai skani, sultinga gavosi.
Ar tikrai reikia kepti net visą valandą tą skumbrę ? man tai tikrai greičiau iškepa :)
Žuvies kepimo laiką reikėtų vertinti pagal žuvies dydį ir daržovių kiekį, skaniau neperkepta.