
Labai skani žuvis, labai sultinga. Taip paruoštą žuvį galite valgyti su daržovėmis: pomidoru, nuplikytu brokoliu. Svogūnus su morkomis pakepkite keptuveje ant ghee sviesto su pomidoru pasta. Skanaus.
Orkaitėje kepta menkė marinuota su pomidorų pasta
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g menkės arba kitos mėgstamos baltos žuvies
Marinatui:
- 1 v. š. pomidorų pastos
- 0,5 a. š. citrinpipirių
- 0,5 a. š. persilado prieskonių
Paruošimas
- Nuplauname žuvį, nusausiname popieriniais virtuviniais rankšluosčiais.
- Iš marinatui skirtų produktų, darome marinatą.
- Marinatu įtriname paruoštą žuvį ir paliekame marinuotis apie 2 val.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
- Įsimarinavusią žuvį dedame į orkaitę kepti apie 10 – 15 min. Kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio ir storio. Žuvis turi likti sultinga. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 183kcal (9%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 36gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 86mgNatris: 235mgKalis: 988mg (49%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 324µg (41%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 71mg (19%)Fosforas: 419mg (60%)Selenas: 67µg (122%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Raminta