Šioje žuvyje esančios medžiagos reguliuoja cholesterolio, gliukozės lygį kraujyje, saugo nuo širdies-kraujagyslių ligų bei diabeto. Stiprina imunitetą ir palaiko gerą nuotaiką.
Orkaitėje kepta lydeka su morkomis ir burokėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g lydekos
- 1 morkos
- 40 g burokėlių
- 2 skiltelių česnako
- žiupsn. prieskonių žuviai
Paruošimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Daržoves susmulkiname ir pašauname į orkaitę 30 minučių. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, tik laikas bus trumpesnis.
- Žuvį pagardiname prieskoniais.
- Ant jos dedame perpjautus česnakus.
- Likus 15-20 minučių, pašauname ir žuvį 5-8min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 187kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 31gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 59mgNatris: 133mgKalis: 744mg (37%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 10312µg (1289%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 50µg (2000%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 130mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 62µg (31%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 378mg (54%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rasa Vai
paprastas ir greitas paruosimas bet skonis nenuvyle, begalo patiko.