Žuvies patiekalai tinka ir pietums, ir vakarienei. Tačiau netinkamai žuvį ruošiant, ją lengva paversti menkaverčiu maistu. Tad žuvį gamindami venkite riebių padažų, nevoliokite miltuose. Svarbu nekepti per ilgai, parinkti tinkamą, ne per aukštą, temperatūrą –kitaip žuvis perkeps ir bus perdžiūvusi, o ne minkšta ir sultinga.
Orkaitėje kepta karpio filė su kokoso gėrimu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 12 val. 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 415 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g karpio filė
  • 50 g svogūno
  • 30 g citrinos
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Padažui;

  • 140 g saliero gumbo, tinka ir kitos šakninės daržovės
  • 80 g kokosų gėrimo
  • 1 skiltelės česnako
  • 20 g svogūno laiškų

Paruošimas
 

  • Žuvies filė supjaustome porcijomis.
  • Supjaustome pusžiedžiais svogūną.
  • Dedame citrinos skiltelių (jų spausti nereikia), druskos ir pipirų (toks marinavimo būdas ištraukia dumblo kvapą ir skonį).
  • Karpio filė marinuojame 12 val.
  • Keptuvėje apie kelias minutes apkepame marinuotą karpį (ant odelės) ir pašauname į orkaitę 175 C, apie 45 min. (kepame be svogūnų ir citrinos).
  • Padažui – pakepiname ant alyvuogių aliejaus česnaką ir salierą, užpilame kokoso gėrimu, sudedame prieskonius. Padažas turi būti ne tirštas.
  • Pabarstome šviežio svogūno laiškais ir tiekiame su žuvimi.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 415kcal (21%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 38gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 132mgNatris: 322mgKalis: 1213mg (61%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 896µg (112%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas D: 49µg (980%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 85µg (113%)Kalcis: 178mg (22%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 106µg (53%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 895mg (128%)Selenas: 27µg (49%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorė Ilma, nuotraukos autorė Lina Pustovojė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!