Garuose ruošta jūrinė žuvis turi daug skonio. Jei reikia daugiau – uždėkite ant viršaus prieskonių, jei žuvis visa – įdėkite į vidų. Kitas variantas pabarstykite norimais pateikę lėkštėje. Toks gaminimo būdas tobulai tinka salotoms.
Kepta jūros lydeka su daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g lydekos arba kitos mėgstamos baltos jūrinės žuvies filė
- 3 morkų
- 1 paprikos, geltonos
- 1 paprikos, raudonos
- 1 brokolio, nedidelio
- kmynų pagal skonį
- čiobrelių pagal skonį
- bazilikų pagal skonį
Marinatui:
- 0,5 citrinos sulčių
- pipirų pagal skonį
- česnako pagal skonį
- lauro lapų pagal skonį
Paruošimas
- Paruošiame marinatą: išspaustas citrinos sultis sumaišome su prieskoniais, dedame lauro lapą. Marinatu apšlakstome jūros lydeką ir palaikome šaldytuve apie valandą.
- Kol žuvis marinuojasi, ruošiame daržoves. Plonomis juostelėmis arba kubeliais supjaustome paprikas.
- Griežinėliais arba šiaudeliais supjaustome morkas.
- Brokolį išskirstome žiedynėliais ir juos padaliname į dvi ar tris dalis.
- Prieš kepant žuvį pašlakstome šaukšteliu lydyto sviesto.
- Į skardą sudedame žuvį ir daržoves.
- Pasirinkame programą „kepimas garuose“ ir gaminame 95laipsnių karštyje bei 100 proc. drėgmėje apie 30 min., antroje lentynoje nuo apačios.
- Kitas šio patiekalo ruošimo būdas – pakepti žuvį ant grilio ar orkaitės grotelių. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, suberti daržoves ir kartu dar šiek tiek pakepti. Skaniausia ir sveikiausia, kai daržovės išlieka traškios.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 301kcal (15%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 39gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 59mgNatris: 226mgKalis: 1835mg (92%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 19709µg (2464%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 50µg (2000%)Vitaminas C: 383mg (479%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 330µg (440%)Kalcis: 280mg (35%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 253µg (127%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 136mg (36%)Fosforas: 591mg (84%)Selenas: 35µg (64%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė