Ar žinojote, kad suvalgę įprastinių makaronų ir makaronų, kurie pagaminti iš pilno grūdo miltų, sotumą jausite skirtingą laiką? trumpai tariant, pastaruoju atveju skrandis pilnas jausis net 2 kartus ilgiau, t. y. pilno grūdo makaronų pakaks 3-4 valandoms, ypač, jei juos skanaujame su šviežiomis daržovėmis, o įprastinių kvietinių – vos 1,5–2 valandoms.
Viso grūdo makaronai su cukinija, pomidoru ir fetos sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 70 g cukinijos
- 60 g makaronų, pilno grūdo
- 1 pomidoro
- 35 g fetos sūrio
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- bazilikų, pagal skonį, tinka ir džiovinti, ir švieži
Paruošimas
- Griežinėliais supjaustome cukiniją.
- Pomidorus nuplikome ir nulupame odą. Juos ir fetos sūrį susmulkiname nedideliais gabaliukais.
- Viską sudedame į keptuvę, pabarstome bazilikais, druska, užpilame lašeliu aliejaus.
- Priklausomai nuo daržovių kiekio troškiname apie 15 min.
- Maišome, kad daržovės troškintųsi vienodai.
- Atskirame puode išverdame viso grūdo makaronus.
- Beveik išvirtus makaronus sumaišome su troškintomis daržovėmis ir minutėlę kartu patroškiname.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 371kcal (19%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 16gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 31mgNatris: 454mgKalis: 631mg (32%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1418µg (177%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 24µg (32%)Kalcis: 224mg (28%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 82µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 120mg (32%)Fosforas: 330mg (47%)Selenas: 49µg (89%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Lina