Labai skanus omletas su jūros gėrybėmis. Patiks net jei ne itin mėgstate kiaušinius.
Omletas su krevetėmis ir jūros kopūstais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g kopūsto
- 55 g kiaušinių
- 50 g krevečių
- 35 g kvietinių miltų pilno grūdo
- 30 g morkos
- 20 g svogūno
- 5 g jūros kopūstų džiovintų
- ½ stiklinės vandens
- druskos pagal skonį
- pipirų juodųjų, šviežiai maltų, pagal skonį
Paruošimas
- Smulkiai supjaustome kopūstą, morką, svogūną, suverčiame į dubenį.
- Į dubenį suberiame krevetes, džiovintus jūros kopūstus, pagardiname druska ir pipirais, gerai išmaišome.
- Išplakame kiaušinį, sumaišome su vandeniu ir miltais.
- Visus produktus sumaišome kartu.
- Iš gautos masės kepame omletą, kol abi pusės apskrunda.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 308kcal (15%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 24gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 331mgNatris: 572mgKalis: 594mg (30%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 5456µg (682%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 60mg (75%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 121µg (161%)Kalcis: 175mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 125µg (63%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 95mg (25%)Fosforas: 381mg (54%)Selenas: 62µg (113%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Eglė P. Nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė