Smidruose (šparaguose) yra vitaminų (A, B, C, T, K) ir mineralų (vario, mangano, magnio)ir karotino, labiausiai vertinamas dėl vitaminų A ir C, folinės rūgšties, kalio bei geležies. Tad drąsiai naudokime juos ruošiant įvairius patiekalus.
Nesaldus varškės apkepas su smidrais ir cukinijomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g varškės
- 4 kiaušinių
- 150 g cukinijos
- 80 g smidrų
- 1 v.š. lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
- čili pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Sutarkuojame cukiniją burokine tarka, pabarstome druska. Paliekame pastovėti ir nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.
- Į maisto smulkintuvą sudedame varškę, kiaušinius ir sutriname iki vienalytės masės.
- Į masę įmaišome cukinijos tarkius ir smulkiai supjaustytus smidrus, pagardiname prieskoniais.
- Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol apkepas gražiai iškeps.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 335kcal (17%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 27gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.04gCholesterolis: 368mgNatris: 545mgKalis: 530mg (27%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1107µg (138%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 175mg (22%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 95µg (48%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 423mg (60%)Selenas: 40µg (73%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė