Smidruose (šparaguose) yra vitaminų (A, B, C, T, K) ir mineralų (vario, mangano, magnio)ir karotino, labiausiai vertinamas dėl vitaminų A ir C, folinės rūgšties, kalio bei geležies. Tad drąsiai naudokime juos ruošiant įvairius patiekalus.
Nesaldus varškės apkepas su smidrais ir cukinijomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 335 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g varškės
  • 4 kiaušinių
  • 150 g cukinijos
  • 80 g smidrų
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • druskos, pagal skonį
  • čili pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sutarkuojame cukiniją burokine tarka, pabarstome druska. Paliekame pastovėti ir nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.
  • Į maisto smulkintuvą sudedame varškę, kiaušinius ir sutriname iki vienalytės masės.
  • Į masę įmaišome cukinijos tarkius ir smulkiai supjaustytus smidrus, pagardiname prieskoniais.
  • Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol apkepas gražiai iškeps.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 335kcal (17%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 27gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.04gCholesterolis: 368mgNatris: 545mgKalis: 530mg (27%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1107µg (138%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 16mg (20%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 175mg (22%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 95µg (48%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 423mg (60%)Selenas: 40µg (73%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
3 2 votes
Patiko? Įvertinkite!