Varškėje didelis kalcio kiekis, taip pat puikus kalcio irfosforo santykis. Šie vertingi elementai svarbūs ne tik aktyvų gyvenimo būdą gyvenantiems žmonėms, bet kiekvienam. Varškė puikiai tinka žmonėms, norintiems sumažinti kūno svorį – ji skani ir soti, turi mažai kalorijų, be to, šis pieno produktas neleidžia organizme kauptis riebalams
Nesaldūs varškėčiai su kietuoju sūriu, česnaku ir jogurto padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g varškės
- 2 kiaušinių
- 5 v.š. avižinių miltų
- 2 v.š. kietojo sūrio tarkuoto
- krapų džiovintų, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- lydyto sviesto kepimui
Padažui:
- 4 v.š. graikiško jogurto
- ½ paprikos
- 2 skiltelių česnako
- saujos krapų ir kitų mėgstamų žolelių
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Varškėčiams skirtus ingredientus sumaišome.
- Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus, suplojame.
- Kepame ant lydytosviesto, kol gražiai apskrus.
Padažui:
- Papriką ir česnaką smulkiai supjaustome
- Sumaišome su kitaisingredientais.Jei norisi sočiau, patiekiame su sūdytos lašišos gabalėliais. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 318kcal (16%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 28gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 150mgNatris: 744mgKalis: 346mg (17%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1164µg (146%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 219mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 49µg (25%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 436mg (62%)Selenas: 33µg (60%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Florencija Matilda Ruminaitė
Labai labai skanu!
Labai skanus patiekalas,dažniau gaminsiu