Bulvėse su lupena didelis naudingų medžiagų kiekis, tad jos be reikalo išimamos iš raciono.
Jaunos bulvės su varške ir agurku
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g mini bulvyčių,
- 100 g varškės
- 60 g jogurto
- 50 g agurko
- 2 sklt. česnako
- 5 g krapų, šviežių
Paruošimas
- Nuplauname bulvytes ir verdame puode su vandeniu 8 min.
- Sutarkuojame agurkus, sutraiškome česnakus.
- Bliūdelyje sumaišome varškę, jogurtą bei agurkus su česnaku.
- Apvirtas bulvytes dedame į karšto oro gruzdintuvę (jei neturite – į orkaitę) ir apkepame 5 min.
- Varškę ir bulvytes apibarstome smulkintais krapais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 244kcal (12%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 21gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 20mgNatris: 349mgKalis: 823mg (41%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 567µg (71%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 192mg (24%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 52mg (14%)Fosforas: 332mg (47%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta Tenenis
Lengvi ir greiti pietus, patiko!